intro image

Het is perfect weer voor een barbecue. Je maakt je barbecue helemaal compleet met deze overheerlijke venkelsalade. Wat heb je nodig?


Ingrediënten  

• 4 venkelknollen 
• 4 sinaasappels (in dunne schijfjes) 
• Grof gesneden verse muntblaadjes (4-takjes)
• 100 gram rucola (gewassen)
• 50 cl (sherry)azijn
• 100 cl olijfolie
• 2 gram witte basterdsuiker
• Geroosterde amandelen of walnoten
• Peper & zout

Bereiding

Schaaf de venkelknollen in flinterdunne plakjes en leg ze meteen in ijswater. Meng de olie met de azijn, en peper en zout naar smaak. Droog de venkel reepjes goed en meng ze met de grof gesneden munt en de rucola. Schep vervolgens de dressing erdoor. Leg op een schaal of in een bakje mooie plakjes sinaasappel en verdeel de venkelsalade hierover. Af garneren met de geroosterde amandelen.

Eet smakelijk!

Wil jij je barbecue in Apeldoorn compleet laten verzorgen? Schakel ons in voor barbecue catering.